AKCIJA "XBON"

U Trebinju uhapšeno 6 osoba: Varali na društvenim mrežama, pa prijetili

Policijski službenici su izvršili pretrese na šest lokacija

Hapšenje u Trebinju. P. Mucović

P, M.

7.3.2024

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje i Jedinice za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS su pod nazorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju jučer realizovali operativnu akciju „XBon“ u okviru koje su lišili slobode lica inicijala B.H., M.Z., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M.

Lica inicijala B.H. iz Mostara i M.Z. iz Trebinja se sumnjiče da su za sebe ili druga lica pribavljali protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi s rezultatima sportskih utakmica i upućivanjem prijetnji. Na taj način su dovodili u zabludu oštećena lica da im više puta uplate iks bon na njihova imena ili na imena lica inicijala S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M.

Provođenjem operativnih mjera i radnji policijski službenici su stekli osnov sumnje da su lica inicijala B.H. i M.Z. počinila krivična djela: Prevara iz člana 230., Iznuda iz člana 232. i Pranje novca iz člana 263. Krivičnog zakonika Republike Srpske, dok se lica inicijala sumnjiče S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M. da su počili krivično djelo Pranje novca iz člana 236. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Policijski službenici su izvršili pretrese na šest lokacija: dvije u Trebinju, dvije u Čapljini, jednu u Mostaru i jednu u Foči kojom prilikom su oduzeli 11 mobilnih telefona različitih marki, laptop, tablet, više SIM kartica, dvije memorijske krtice, četiri bankovne kartice i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u istrazi.

U akciji su učestvovali i policijski službenici Policijske uprave Foča i MUP-a HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.