POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Određen pritvor vozaču Audija Milošu Abazoviću: Izazvao nesreću u kojoj je poginuo novinar Goran Maunaga

Upravljao vozilom s 1,79 promila alkohola u organizmu

Odbačeni Hyundai udario u Golf. Facebook

12.3.2024

Okružni sud u Istočnom Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio pritvor Milošu Abazoviću vozači Audija A6 koji je u subotu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo novinar Goran Maunaga, dok su četiri osobe, među kojima i dvoje djece, teže povrijeđene, potvrđeno je za " portal "Avaza" iz Okružnog suda istočno Sarajevo uz navođenje inicijala.

Vozio pijan

- Shodno Vašem upitu od 12.03.2024. godine, da li je Okružni sud u Istočnom Sarajevu prihvatio prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu za određivanje pritvora osumnjičenom A.M., obavještavamo Vas da je navedeni prijedlog prihvaćen i da je određen pritvor- naveli su za "Avaz" iz  Suda. 

Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je objavilo detelje trostrukog sudara. Abazović je u vrijeme nesreće vozio pijan imao je preko 1,79 promila alkohola u organizmu. Pritvor je zatražen zbog uznemirenja javnosti i bojazni od ponavljanja krivičnog djela.

Nesreća se dogodila u subotu u 14.55 sati u mjestu Donja Ljubogošta na magistralnom putu Pale - Sarajevo, kada je došlo do sudara tri vozila.

Završavao pretjecanje

Abazović u blizini tunela Donja Ljubogošta, nakon završetka pretjecanja i prilikom vraćanja u svoju saobraćajnu traku, nije držao potrebno odstojanje pa je prednjim dijelom Audija udario u zadnji dio vozila Hyndai Elantra kojim je upravljao Maunaga.

Usljed udara Hyundai se odbio u lijevu saobraćajnu traku zbog čega dolazi do direktnog sudara sa Golfom koji je naišao iz suprotnog smjera.

Golfom je upravljala upravljala A. M. koja je u nesreći zadobila teške povrede, kao i njens suvozačoca A. V. i dvoje maloljetne djece.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.