DUŽE VRIJEME U BIJEGU

Raspisana potjernica za bivšim momkom fatalne Saške

U Doboju mu se sudi zbog šverca drogom

Aleksandar Vasiljević. Facebook

B. C. / Glas Srpske

14.3.2024

Okružni sud u Doboju odredio je pritvor i donio naredbu za raspisivanje potjernice za bodibilderom Aleksandrom Vasiljevićem zbog neodazivanja na suđenja po optužnici za šverc narkoticima, piše "Glas Srpske".

Vasiljević, koji je poznat po aferi s katoličkim svećenikom kojeg je ucjenjivao porno-snimcima s bivšom djevojkom Saškom Kovačević, poznatijom kao Fatalna Saška, već neko vrijeme je u bjekstvu. Njemu se sudi za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom.

Sud je prihvatio inicijativu Tužilaštva

- Okružni sud u Doboju, dana 13.03.2024. godine, rješenjem je odredio pritvor A.V. iz D, optuženom zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. i u vezi sa članom 37. Krivičnog zakonika RS.

- Prema optuženom pritvor je određen radi obezbjeđenja prisustva optuženog na glavnom pretresu po osnovu iz člana 261. ZKP RS. Ovaj sud je prihvatio inicijativu Tužilaštva da se odredi pritvor jer je iz dosadašnjeg toka postupka (koji je bio u završnoj fazi - provedeni svi dokazi optužbe) očigledno da je optuženi znao da se protiv njega vodi krivični postupak, ali da izbjegava dolazak na sud, te je s ciljem da se obezbijedi prisustvo optuženog primjenom člana 261. i 452. ZKP RS, sud donio i naredbu da se za optuženim izda potjernica, koju naredbu će sprovesti MUP Republike Srpske - navedeno je u saopćenju Okružnog suda Doboj.

Pijan skrivio nesreću

Pritvor po ovom rješenju teče od časa lišenja slobode i može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže 30 dana.

Vasiljević je nedavno u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno osuđen na godinu zatvora jer je pijan skrivio nesreću u kojoj je stradalo devetogodišnje dijete.

Zbog ucjene katoličkog svećenika Vasiljević je osuđen na sedam mjeseci, a fatalna Saška je dobila godinu zatvora. Vasiljević je svoju kaznu odležao gotovo cijelu u pritvoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.