NAKON NAPADA U SARAJEVU

Policija objavila detalje pucnjave na Kovačima: Kundin crveni Golf izrešetan hicima iz pištolja

Hukelić se tereti za pokušaj ubistva

Policija obavila uviđaj na Kovačima. N. Šaljić

B. C.

16.3.2024

Iz MUP-a Kantona Sarajevo objavljeni su detalji pucnjave na Kovačima u kojoj je oštećeno vozilo Emira Kunde. Zbog ove pucnjave uhapšen je Džan Hukelić.

- Dana 15.03 .2024. godine u 12:33 sati , obavještena je PU Stari Grad, da je u ulici Kovači do broja 36, općina Stari Grad, od strane jednog nepoznatog lica, koji se nalazio na motociklu- skuteru nepoznate marke, došlo do upotrebe vatrenog oružja-pištolja, u pravcu pmv marke Golf 7crvene boje, u kojem se nalazilo lice K.E., iz Sarajeva - navodi se u saopćenju.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici lpko su potvrdili navode iz prijave te ustanovili da je usljed djelovanja vatrenog oružja - pištolja na vozilu Golf 7, nastupila materijalna šteta dok povijeđenih lica nije bilo.

- Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja istog dana u 17:25 sati, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166/28 KZ FBiH (pokušaj ubistva) i krivično djelo izazivanje opće opasnosti iz člana 323 KZ F BiH, policijski službenici lišili su slobode lice H.Dž., rođen 1995.godine iz Sarajeva, nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz policije

O navedenom obaviješten je dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu, uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivićnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.