ZATEKLI OBIJENA VRATA

Opljačkane prostorije bivšeg premijerligaša BiH, klub se oglasio hitnim saopćenjem

Ukraden novac i određene stvari

Obijena vrata kluba. Facebook

B. C.

17.3.2024

Na stadionu Nogometnog kluba Zvijezda iz Gradačcca, člana Prve entitetske lige Federacije Bosne i Hercegovine, drugog stepena takmičenja u Bosni i Hercegovini, sinoć se desila pljačka, saopštili su iz ovog sportskog kolektiva.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Neočekivani čin vandalizma desio se sinoć na stadionu NK "Zvijezda", kada su nepoznata lica obila ulazna vrata, kao i službene prostorije kluba. Još uvijek nije utvrđena konačna šteta, kao i ukradene stvari, ali se već procjenjuje na par hiljada KM. Također, ukraden je i novac iz caffe aparata.

Povod i motiv za ovaj čin vandalizma za sada nam ostaje nepoznat. Da li se radi o smišljenoj provali s ciljem pribavljanja određene dokumentacije, ili o nasumičnim provalnicima, koji su željeli steći neku materijalnu korist.

Nažalost, na našem stadionu ne postoji video nadzor, ali će se nakon ovog čina sigurno i to promijeniti.

Policijski službenici PU Gradačac, posjetili su stadion i klupske prostorije i izvršili uviđaj, pa se nadamo da ćemo uskoro imati više informacija koje bi mogli podijeliti sa javnosti.

- Najoštrije osuđujemo ovaj čin, posebno s obzirom na okolnosti u kojima trenutno egzistira NK "Zvijezda". Kada nam je pomoć najpotrebnija suočavamo se sa činom vandalskog djelovanja i destrukcijom klupskog vlasništva i infrastrukture.Kome smeta Zvijezda?- naveli su u objavi na Facebooku. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.