TUŽILAŠTVO BIJELJINA

Potvrđena optužnica protiv Srebreničanina zbog napada na policajca

Rekao da ne priznaje policiju Republike Srpske, da će zapaliti svoju kuću i baciti pod vozilo

Vrijeđao policajce. Facebook

SRNA

17.3.2024

Osnovni sud u Srebrenici potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini protiv Alena Lelića iz Srebrenice koja ga tereti za vrijeđanje i upućivanje prijetnji po život, te fizički napad i nanošenje povreda policijskom službeniku.

U optužnici se navodi da je Lelić 27. decembra oko 16.00 časova ispred svoje kuće pripadnicima Policijske stanice Srebrenica čiji su inicijali Nj.M, M.M, M.N. i A.B, koji su došli da sa njim obave razgovor u vezi sa prijavom koju je protiv njega podnio J.Е, rekao da ne priznaje policiju Republike Srpske, da će zapaliti svoju kuću i da će se baciti pod vozilo.

Uputio mu pogrdne riječi i psovke 

Kada su ga policajci Nj.M. i M.M. upozorili da se smiri, Lelić se okrenuo prema policajcu Nj.M. i uputio mu pogrdne riječi, psovke i prijetio da će ga zapaliti, navedeno je u optužnici.

Kada je, dodaje se u optužnici, policajac M.M, osumnjičenom naredio da prekine sa galamom, ali je Lelić prišao jednom od policajaca i napao ga, udario ga više puta stisnutom pesnicom u grudni koš, glavu i ruke, i jedanput lijevom nogom u desnu potkoljenicu, nanijevši mu ogrebotine lijevog lakta, te desne potkoljenice.

U prostoriji za zadržavanje nogama lupao pločice

Lelić je potom uhapšen, a istog dana oko 17.00 časova, nakon što je sproveden u Policijsku stanicu Srebrenica, kada su ga policajci pokušali alkotestirati, nogom je oštetio plastičnu kanalicu elektro-instalacije, a zatim u prostoriji za zadržavanje nogama lupao pločice, te rukama oštetio zaštitni poklopac na vodokotliću i tako oštetio Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske za 390 KM.

Osnovni sud u Srebrenici je 22. februara potvrdio optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini protiv Alena Lelića zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, objavljeno je juče na sajtu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.