UČESTVOVALA TRI VOZILA

Petero povrijeđeno u sudaru na IIidži: Uhapšen vozač BMW-a, putniku se bore za život

Među povrijeđenima i dvoje djece

Policija obavila uviđaj. Avaz

B. C.

31.3.2024

Na kolovozu ulice Rakovička cesta, općina Ilidža, sinoć 30. marta u 21:50 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je više osoba povrijeđeno od koji je jedna zadobila povrede opasne po život.

Sinoć obavljen uviđaj

Prema informaciji MUP-a Kantona Sarajevo, u nesreći su učestvovali BMW kojim je upravljao S. O. (20) iz Ilidže, te Mercedes kojim je upravaljao Š. K. (60) iz Fojnice i automobil Passat za čijim upravljačem je bila M. D. (39) iz Hadžića.

Po život opasne povreda u ovoj nesreći je zadobio putnik iz BMW-a S. Z. (20) iz Hadžića koji je zadržan na Odjelu intenzine njege Klinike za neurohirirgiju KCUS-a.

Teške povrede zadobilo je malodobno dijete koje je bilo putnik u Passatu. Ono je nakon zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje.

Lakše povrede zadobili su vozači BMW-a S. O. i Passata M. D., te malodobno dijete koje je bilo u Passatu, a koji su nakon zbrinjavanja u KUM-u otpušteni na kućno liječenje.

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem koji su obavili istražitelji Odjeljena za saobraćajne istrage sektora uniformisane policije, pripadnici Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku MUP-a KS, te stalni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Teška krivična djela

- Dana 31.03.2024. godine u 05:00 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" iz člana 336. stav. 3 KZ FBiH, a u vezi sa članom 332. stav. 3 KZ FBiH ,,ugrožavanje javnog prometa", slobode je lišen vozač putničkog motornog vozila BMW S. O., rođen 2004. godine iz llidže, koji je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - saopćeno je iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.