AVAZ SAZNAJE

Epilog sukoba Ultrasa i policije: Oštećeno 16 policijskih vozila

Stručni tim i igrači Veleža su se bijegom uspjeli spasiti do svlačionica

Policija danas u Mostaru. N. Šaljić / Avaz

Meliha Smajkic

13.4.2024

Čak 16 policijskih vozila i jedno civilno, za sada, nepoznatog vlasnika, kako saznajemo, oštećeni su nakon sukoba pripadnika navijačke grupe Ultrasi i policije, utvrđeno je nakon uviđaja koji su u 19 sati ispred stadiona Pod Bijelim brijegom obavili pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je potvrđeno, radi se o 14 vozila MUP-a Hercegovačko-neretvanskog te po jednog MUP-a Srednjobosanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Podsjetimo, odmah nakon utakmice Zrinjski - Velež došlo je do nemilih scena,kada su se pripadnici navijačke grupe Ultrasi sukobili s policijom.

Veći broj pripadnika Ultrasa upalo je na teren i krenulo prema službenim prostorijama, gdje su ih zaustavili pripadnici Jedinice za operativnu podršku, odnosno, specijalne policije.

Stručni tim i igrači Veleža su se bijegom uspjeli spasiti do svlačionica.

Također, usljed tih sukoba demoliran je i štand s kokicama Udruženja Down sindrom.

Zanimljivo je da je gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, u objavi na svom Facebook profilu naveo da je incident izazvalo neodgovorno ponašanje jednoga od djelatnika zaštitarske službe?!

- Na sreću sve se brzo smirilo. Očekujemo sankcioniranje takvih pojedinaca.

Neka nam sport bude primjer kako se poštenim radom i odricanjem ostvaruju veliki rezultati i grade vrijednosti– stoji, između ostalog, u Kordićevoj objavi.

Gradski derbi, podsjetimo, ocijenjen je kao događaj visokosigurnosnog rizika zbog čega je, između ostalog, donesena odluka da se navijačima Red Armyja zabrani dolazak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.