SARAJEVO

MUP KS: Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđih stvari

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS

Tučnjava u Sarajevu. Avaz

Z. K.

16.4.2024

Službenici policije Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari, u tuči koja se dogodila u ponedjeljak navečer u ulici Vrbanja na području općine Centar. Tom prilikom fizički su napadnute četiri osobe u vozilu.

Radeći na rasvjetljavanju tih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli i priveli A.K., rođen 1999. godine u Sarajevu; A.T., rođen 1992. godine u Zagrebu, i J.H., rođen 1991. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu. Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

- Narušavanje javnog reda i mira, tučom više osoba, u ulici Vrbanja na području općine Centar dogodilo se sinoć u 21:15 sati. Policijski službenici ustanovili su na terenu da je grupa od više NN osoba, na izlazu iz podzemne garaže tržnog centra, zaustavila i oštetila automobil Fiat Stilo. 

Potom su fizički napali četiri osobe u vozilu. A. V. i E. B. iz Sarajeva konstatirane su lakše tjelesne povrede, B.V. je odbio ljekarsku pomoć, a S. M. nije imao tjelesnih povreda. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj okvalificirao kao krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari - saoopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.