SRBIJA

Mediji iz Srbije tvrde: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke umro nasilnom smrću

Navode da je to ustanovljeno vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu

Telegraf

N. H.

19.4.2024

D.D., brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, umro je nasilnom smrću, tvrdi "Radar.nova.rs".

Srbijanski medij navodi da je to ustanovljeno vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu. 

Dodaju da su u sudsko-medicinskom nalazu konstatovane brojne povrede po tijelu D. D., zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. 

Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. 

Osumnjičenom D. D. iz Bora 6. aprila određeno je zadržavanje od 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog djela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Iste noći, tri sata poslije ponoći, policija je saopćila da je D. D. preminuo "prirodnom smrću". U saopćenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim satima "pozlilo", te da je "uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 sata preminuo“.

"Radar.nova.rs" tvrdi da je vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, međutim, pokazalo da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posljedica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.