„AVAZ“ SAZNAJE

Sudska policija u Sarajevu uhapsila Edvina Imamovića: Evo zbog čega je odveden u zenički zatvor

Imamović poznat po optužbi za pomaganje ubicama Mehmeda Ramića

Sudska policija uhapsila Imamovića. Avaz

23.5.2024

Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine, odnosno službenici Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo su na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, 23.05.2024. godine, danas u popodnevnim satima pronašli i lišili slobode svjedoka K.L. rođena 1996. godine i svjedoka I.E. rođen 1989. godine, saopćeno je iz Sudske policije FBiH.

Određeno zatvaranje svjedoka 

Navedenim licima je u skladu sa rješenjem istog suda, a u smislu odredbe člana 79. stav 5. i 6. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine određeno zatvaranje svjedoka koje može trajati najduže 90 dana.

Pripadnici Sudske policije su odmah po prijemu naredbe i rješenja suda poduzeli mjere i radnje na lociranju i pronalasku traženih lica, te su brzom i koordiniranom akcijom službenika sudske policije ista lica pronađena na području Sarajeva i nakon dokumentovanja događaja sprovedena u Kazneno popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici.

Za sutra zakazan pretres

Kako portal „Avaza“ saznaje uhapšen je Edvin Imamović protiv kojeg se inače vodi postupak u Kantonalnom sudu Sarajevo zbog pomaganja ubicama Mehmeda Ramića. Imamović se u ovom predmetu branio sa slobode.

Interesantno je da je za sutra zakazan nastavak ovog suđenja na koje će, kako stvari stoje, Imamović biti doveden iz pritvorske jedinice KPZ Zenica.

Imamović je sada priveden zbog drugog predmeta.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.