29-GODIŠNJA ŽENA

Pojavio se snimak stravične nesreće u Sarajevu u kojem je udarena trudnica: Uhapšen vozač

O nesreći se oglasio MUP KS

Saobraćajna nesreća. Screenshot

S. S.

24.5.2024

Teška saobraćajna nesreća desila se sinoć u sarajevskom naselju Sokolje, kada je automobilom udarena trudna pješakinja.

O ovoj nesreći su se oglasili iz MUP-a KS.

- Dana 23.05.2024.godine u 20:00 sati na raskrsnici ulica Numan-paše Ćuprilića i Numan-paše Ćuprilića čikma, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila „VW Touareg“, kojim je upravljao K.H. (1997.) i teretnog motornog vozila „Peugeot Boxer“, kojim je upravljao I.Z. (1957.), obojica iz Sarajeva. 

Zbog siline udara putničko motorno vozilo „VW Touareg“ je skrenulo van kolovoza na trotoar i tom prilikom udarilo i oborilo na kolovoz pješaka A.H. (1995.) iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješak A.H., kojoj je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje je zadržana na daljem liječenju. 

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. Svi učesnici ove nezgode su alkotestirani, gdje kod pješakinje A.H. i vozača K.H. nijie bilo reakcije na alkohol, dok je kod vozača I.Z. utvrđeno prisustvo od 1.44 promila alkohola u organizmu.

Istog dana, nakon završenih uviđajnih radnji, u 23:50 sati policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/, a u vezi sa članom 332. stav 3. stav 1. KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa/ i člana 333. stav 1. KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa usljed omamljenosti/, lišili slobode I.Z. vozača teretnog motornog vozila „Peugeot Boxer“. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode - naveli su iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.