JEZIV SLUČAJ

Srbijanski mediji: Huligani uzimali novac od bratića Vojina Mijatovića, maltretirali ga danima

Izašao je da odbrani svog sina od huligana koji su mu već danima uzimali novac

Đorđe Mijatović: Ubijen jučer. Facebook - Marko Jovanović / Telegraf.rs

S. S.

27.5.2024

Đorđe Mijatović (40), brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića, koji je ubijen jučer u parku na Voždovcu, kako Telegraf saznaje, izašao je da odbrani svog sina od huligana koji su mu već danima uzimali novac.

- Reketirali su mu sina, otimali pare, džerapac, maltretirali ga danima, on je izašao da ga odbrani - rekao je sagovornik za Telegraf.

Kako je objavljeno, pokušali su da ga zapale bakljom.

- On je izašao da odbrani dijete, oni su ga zaskočili, skakali mu nogama po glavi, htjeli da ga zapale bakljom, ali to nisu uspeli, eto, uradili su mu sve što su mogli. Čovjek se nikad nije potukao. Strašno, iza njega je ostalo dvoje djece - rekao je sagovornik blizak istrazi.

Nakon vijesti da je u Urgentnom centru u Beogradu umro Đ.M. oglasila se i MUP i Više javno tužilaštvo u Beogradu. Kako je Telegraf.rs objavio, jučer oko 18 sati došlo je do svađe i tučnjave u dječijem parku na Voždovcu.

Đorđa Mijatovića je pozvao sin jer mu grupica mladića nije željela da vrati loptu. Tada je, došlo do tučnjave. Nesretni Đ.M. je otišao do zgrade gdje mu je pozlilo. Umro je dva sata kasnije u bolnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.