DETALJI UDESA

Poznat identitet policajca koji je poginuo u Banjoj Luci: Bili u potjeri za vozačem koji je udario u njih i u Golf

Vozač je nakon sudara službenog vozila i Golfa pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhapšen

Smrskano vozilo. Vatrogasci Banja Luka

B. C. / ATV

8.6.2024

Sedam vatrogasaca Vatrogasno-spasilačke brigade Banja Luka sa tri vozila noćas su intervenirali nakon što je na raskrsnici ulica Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića došlo do sudara u kome je jedna osoba poginula.

Kako je navedeno iz Vatrogasno-spasilačke brigade, intervencija se desila u 01.48 sati.

Poginuo je policajac, dok je vozač iz drugog automobila prevezen na UKC RS.


Policajac Miodrag Savić (27) poginuo je u sudaru koji se sinoć dogodio u banjalučkom naselju Lazarevo, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Banja Luci.

U nesreći su povrijeđena još dvojica njegovih kolega, kao i vozač Golfa koji je učestvovao u nesreći.

Kako saznaje ATV policajci su bili na dužnosti i nalazili su se u potjeri za vozilom i vozačem, koji je počeo da bježi kada je uočio policiju. Tokom potjere na policijskom vozilu su bili upaljeni i rotacija i sirene. Vozač je nakon sudara službenog vozila i Golfa pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhapšen.

U tužilaštvu navode da se tragedija dogodila oko 01.40 sati kada je došlo do sudara službene Škode Octavije u kojoj su bila trojica policajaca, te Gofla.

- Policijskim vozilom upravljao je policijski službenik Aleksandar Vuković (31), a sa njim su bili Miodrag Savić na mjestu saputnika, te Rastko Crljić (21), dok je za volanom Golfa bio Marko Vujmilović (24) iz Laktaša. Povrijeđenima je pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, navode u OJT Banja Luka.

Dodaju da je uviđaj obavila dežurni tužilac Okružnoj javnog tužilaštva Banja Luka Hana Vranješević zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nesreće. Naložena je obdukcija trijela stradalog koja će biti obavljena u Zavodu sa sudsku medicinu Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.