NJEMAČKA

Vozač iz BiH doživio tešku nesreću: Šteta 60.000 eura

Njemački mediji prenose da je vozač prevozio ogromne rolne papira težine više od 10 tona

Šleper se prevrnuo. FDL/Lamminger

N. H.

14.1.2024

Vozač šlepera iz Bosne i Herecegovine (30) je u subotu, pod još nerazjašnjenim okolnostima, doživio težak udes u blizini njemačkog Grebenšteta kada mu je kamion proklizao, usljed čega je došlo do prevratanja.

Do udesa je došlo nešto poslije 13 sati, a šleper je satima prepriječio put između Grabenštata i Bergena, a saobraćaj na putu A8 je bio potpuno obustavljen i nijedan auto satima nije mogao proći u pravcu Salcburga.

Vozač je, prema pisanju njemačkih medija, nepovrijeđen, ali je u više navrata pregledan od strane medicinskih ekipa.

Na svu sreću, vozači koji su išli iza njega pratili su slijed događaja i na vrijeme su uspjeli zakočiti, tako da nije bilo nikakve lančane reakcije.

Njemački mediji prenose da je vozač prevozio ogromne rolne papira težine više od 10 tona.

Sam prizor na putu je bio prilično strašan, ali na kraju se ispostavilo da je pričinjena samo materijalna šteta. Naime, na kamionu je šteta oko 50.000 eura, a na saobraćajnoj signalizaciji i probijenim bankinama još dodatnih 10.000 eura.

Na teren su odmah izašli sve spasilačke službe i vatrogasci, koji su dežurali da ne bi došlo do zapaljenja šlepera, s obzirom da je prevozio papir.

Kolona vozila je u jednom momentu preusmjerena na alternativni pravac, a akcija rasčišćavanja terena završena je tek u kasnim većernjim satima u subotu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.