GLOBUS

Filadelfija: Avionu sa 149 putnika u letu eksplodirao motor, ima povrijeđenih

Index.hr

17.4.2018

Avion "Southwest Airlinesa" Boeing 737 na letu 1380 morao je danas prije podne po lokalnom vremenu prisilno sletjeti na aerodrom u Filadelfiji, piše CBS.  

Avion je prevozio 149 putnika iz Njujorku u Dalas kad je eksplodirao jedan od motora. Kako se saznaje, u kabini aviona je došlo do pada pritiska zraka nakon što je komad motora aviona razbio prozor, prenosi Index.hr.

Jedan od putnika Marti Martinez (Marty Martinez) opisao je na Facebooku da misli da su to njegovi posljednji trenuci, a da je "krv posvuda" u avionu.


- Avion se morao prisilno spustiti u Filadelfiji. Motor aviona je eksplodirao i raznio prozor tri sjedišta od mene. Eksplozija je ubila ženu (ili je ozbiljno povrijeđena) koja je sjedila pored prozora. Nama su ispale maske za kisik - napisao je Martinez.

Putnici svjedoče kako je avion, nakon što je dio iz motora raznio prozor kabine, ostao pun metalnih dijelova koji su se zabili posvuda.

Putnici iz aviona na društvenim su mrežama objavili da je do eksplozije motora na avionu došlo na visini od 10.000 metara i da su bili sigurni kako neće preživjeti prisilno slijetanje.

- Slijetali smo petnaestak minuta, u kabini se čulo da putnici plaču. Svi smo bili u velikom strahu, mislili smo da je to kraj - napisao je Martinez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.