VAŠINGTON

Trump: Vojnicima na granici s Meksikom dozvoljena upotreba smrtonosne sile

Cilj vojnog raspoređivanja duž granice zaštita od mogućih prijetnji

Tramp: Vojsci SAD će biti odobrena upotreba "smrtonosne sile". Arhiv

Srna

22.11.2018

SAD bi mogle blokirati ulazak u zemlju ukoliko Vašington bude smatrao da je došlo do trenutka kada se gubi kontrola ili da će ljudi biti povrijeđeni, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp (Trump).

On je novinarima rekao da će u tom slučaju biti zatvorena kompletna granica.

Mislim na čitavu granicu. Meksiko neće moći prodavati automobile u SAD, gdje proizvodi veliki broj vozila - istakao je Tramp. 

Tramp je potvrdio da će, ukoliko bude potrebno, vojsci SAD biti odobrena upotreba "smrtonosne sile" da bi se suočili s karavanom migranata.

Američki predsjednik kaže da bi u decembru ponovo moglo doći do blokiranja vlade ukoliko republikanci i demokrati ne postignu sporazum o sigurnosti granice, prenose agencije.

- To bi se moglo desiti radi sigurnosti granice. Zid na granici je samo dio granične sigurnosti, ali veoma važan, možda i najvažniji dio - dodao je Tramp.

Američki ministar odbrane Džim Matis (Jim Mattis) rekao je sinoć da vojna policija na granici s Meksikom neće biti naoružana i neće imati ovlaštenje da hapsi. 

Oni nemaju oružje u rukama - rekao je Matis novinarima i dodao da je cilj vojnog raspoređivanja duž granice zaštita od mogućih prijetnji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.