REAKCIJE

Svjetski mediji o ubistvu generala Sulejmanija: "Opasnost od rata", "Rizičan potez Donalda Trampa", "Iran sprema osvetu"...

Dominira vijest o ubistvu iranskog generala

Piše: S. D. / Avaz.ba

3.1.2020

Kako su mediji prenijeli vijest o ubistvu generala Sulejmanija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Svi svjetski mediji se od jutros bave napadom u Bagdadu koji su izvele SAD i u kojem je ubijen Kasem Sulejmani, jedan od najmoćnijih iranskih generala i komandant Kudsa, specijalnih jedinica Iranske revolucionarne garde. 

Pentagon je kasno potvrdio da je napad uslijedio nakon naredbe predsjednika Donalda Trampa (Trump).

Glavne naslovnice portala "Daily Maila", "Le Figara", "La Republice", "Der Standarda", "Spiegela", "Hurriyeta", "New York Timesa", "The Washington Posta" donose vijesti o smrti generala Sulejmanija, ali se bave i mogućim posljedicama ubistva najmoćnijeg generala iranske vojske. 

- "Opasnost od rata", "Donald se bavi smrću", "SAD ubile iranskog generala u raketnim udarima na aerodrom u Bagdadu koje je naredio Donald Tramp", "Smrt Sulejmanija: Vrlo rizična opklada Donalda Trampa", "Vrhunski iranski general Kasem Sulejmani ubijen je po Trampovim naredbama", "Slijedi osveta Irana", "SAD pozivaju građane da napuste Irak i Iran" - samo su neki od naslova koji dominiraju u svjetskim medijima. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.