DOBIO VEĆINU GLASOVA

Tramp i zvanično republikanski kandidat na predsjedničkim izborima u SAD

Na konvenciji će nastupiti njegova djeca, čelnici Republikanske stranke i nekoliko Amerikanaca koji su postali ikone konzervativaca

Donald Tramp. AFP

Avaz.ba

24.8.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) ponovo je danas nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 3. novembra na kojima će se suprotstaviti demokrati Džo Bajdenu (Joe Biden).


Tramp je dobio većinu glasova, kao što je bilo i očekivano, na početku četverodnevne republikanske konvencije u Šarlotu u Sjevernoj Karolini.


Četverodnevna republikanska nacionalna konvencija počela je u u ponedjeljak, a Trump bi se svake večeri trebao obraćati učesnicima.

Na konvenciji će nastupiti njegova djeca, čelnici Republikanske stranke i nekoliko Amerikanaca koji su postali ikone konzervativaca.

Za razliku od 2016. Tramp u predsjedničke izbore 2020. ulazi uz punu podršku vodećih republikanaca iako zaostaje po anketama u presudnim američkim saveznim državama.


Konvencija koja se održava u trenutku dok je epidemija koronavirusa odnijela živote više od 170.000 Amerikanaca bit će ključna za oblikovanje Trampove predizborne poruke koja počiva na kulturnim podjelama, nacionalizmu i ekonomskom napretku.


Očekuje se da će predsjednik i dalje okrivljavati Kinu za pandemiju koronavirusa i tvrditi da je jedino on sposoban ekonomski obnoviti zemlju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.