ZBOG KORONAVIRUSA

Najavljena online debata za američkog predsjednika, Tramp poručio da neće učestvovati

Debata će se održati prema predviđenom rasporedu, ali će kandidati u njoj sudjelovati sa zasebnih lokacija "kako bi se zaštitili zdravlje i sigurnost svih uključenih"

Nastavlja se utrka za Bijelu kuću. agencije

Fu. M.

8.10.2020

Američki predsjednik Donald Tramp  (Trump), koji je nedavno objavio kako je zaražen koronavirusom i nekoliko dana proveo u bolnici, kazao je prije nekoliko dana kako i dalje namjerava učestvovati na sljedećoj debati s Bajdenom.

Jutros je saopćeno da će se debata održati 15. oktobra, kao što je predviđeno, ali će se odvijati virtuelno, piše ABC News.

Odbor za predsjedničke rasprave (CPD) objavio je jutros kako će druga predizborna debata između bivšeg potpredsjednika Džo Bajdena (Joe Biden) i predsjednika Donalda Trampa biti virtuelna.

Međutim kako izvještavaju američki mediji, Donald Tramp je prije nekoliko trenutaka na FOX Business mreži kazao kako nema namjeru učestvovali u online debati jer mu nije ranije najavljena ovakva promjena.

Još uvijek nema informacija o tome kako je na ovu primjenu reagirala kampanja Džoa Bajdena.

Planirano je bilo da se debata održi prema predviđenom rasporedu, ali i da će kandidati u njoj sudjelovati sa zasebnih lokacija "kako bi se zaštitili zdravlje i sigurnost svih uključenih".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.