ZBOG MUTIRANOG VIRUSA

Nizozemska do kraja godine zabranila letove ka Velikoj Britaniji

Razmatramo dodatne restrikcije i kada su u pitanju putovanja kopnenim i pomorskim putevima, poručili su iz nizozemske vlade

Utvrđeno brzo širenje mutirane verzija koronavirusa. Ilustracija

A. J. / Anadolija

20.12.2020

Vlasti Nizozemske privremeno su zabranile avionske letove ka Velikoj Britaniji u kojoj je utvrđeno brzo širenje mutirane verzija koronavirusa, javlja Anadolija.

Ministarstvo vanjskih poslova Nizozemske saopćilo je da su letovi na linijama ka Velikoj Britaniji zabranjeni od jutros do 1. januara naredne godine.


U saopćenju se navodi da će Nizozemska u narednim danima s drugim članicama Evropske unije (EU) razmotriti i dodatne mjere smanjenja rizika donošenja nove vrste koronavirusa iz Velike Britanije.


- Pomno pratimo situaciju. Razmatramo dodatne restrikcije i kada su u pitanju putovanja kopnenim i pomorskim putevima. Nemojte putovati bez iznimne potrebe - poručili su iz nizozemske vlade.


Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) sinoć je najavio nove restriktivne mjere u toj zemlji i saopćio da je u Engleskoj zabilježena mutirana vrsta koronavirusa koja je potencijalno smrtonosnija i do 70 posto se brže prenosi od prethodne vrste koronavirusa.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.