REGION

Vučić: Za dva-tri dana stižu prve Fajzerove vakcine, evo ko će odmah da ih primi

Nova Covid bolnica ima 500 postelja, 150 intenzivne i 350 poluintenzivne njege

Vučić: Vjerujem EU i Varheljiju. Arhiv

E. T. / Telegraf.rs

20.12.2020

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije kazao je danas da je vakcinacija od ključnog značaja, te da će u naredna dva do tri dana stići prve doze Pfizerove vakcine u Srbiju, piše Telegraf.rs.

- Vjerujem EU i Oliveru Varheljiju, da će da nam pomogne i da će potrebne doze stići do nas. U naredna dva do tri dana možemo očekivati da dobijemo Pfizerovu vakcinu. Nadam se da nam neće smanjiti doze, kao što već jesu prilikom prve narudžbine. Prve doze bit će namijenjene starima u domovima. Poslije nam stižu i druge doze, a onda i kineske. Ali, ostavit ću to nadležnima da dalje saopšte - izjavio Vučić tokom obilaska Covid bolnice u Kruševcu. 

Nova Covid bolnica ima 500 postelja, 150 intenzivne i 350 poluintenzivne njege, a prostire se na ukupno 12.500 kvadrata na lokaciji nekadašnje kasarne Rasina . 

- Bolnica je završena za 4 mjeseca. Zaista sam ponosan na Srbiju. Mali broj zemalja time može da se pohvali i sve čestitke radnicima. Da li ima još toga što treba da se radi? Da, ali jedinice intezivne i poluintezivne njege su potpuno gotove - rekao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.