U NJEMU BILE 62 OSOBE

Posmrtni ostaci pronađeni i izvučeni sa mjesta nesreće pada aviona u Indoneziji

Osim krhotina iz aviona, indonezijska policija rekla je da je primila dvije vreće s tijelima, u jednoj se nalaze predmeti koji pripadaju žrtvama, poput pantalona i košulja, a u drugoj su se nalazili dijelovi tijela - rekao je glasnogovornik policije

Uspostavljeno zapovjedno mjesto u policijskoj bolnici Kramat Jati u Džakarti zbog identifikacije žrtava nesreće. Agencije

N. Ajnadžić / CNN

10.1.2021

Ljudski ostaci i olupine aviona izvučeni su sa mjesta padaindonezijskog putničkog aviona koji je upao u okean nekoliko minuta nakon polijetanja u subotu, piše CNN.

U njemu su bile 62 osobe.

Let 182 kompanije Sriwijaya Air Boeing 737-500 krenuo je iz Džakarte prema gradu Pontianak, na indonezijskom ostrvu Borneo, kada je izgubio kontakt u 14.40 sati. po lokalnom vremenu, 11 nautičkih milja sjeverno od međunarodne zračne luke Soekarno - Hata u Džakarti. Četiri minute u letu, usred jakih kiša, avion je pao 10.000 stopa za manje od minute prije nego što je nestao s radara, prema informacijama globalne službe za praćenje leta Flightradar24.

Ronioci indonezijske mornarice pronašli su olupine sa leta SJY 182 nakon lociranja signala iz trupa aviona. 

Sa aerodroma u Džakarti: Članovi porodica čekaju vijesti o svojim najmilijima. Agencije

Zapovjednik indonezijskih nacionalnih oružanih snaga, maršal Hadi Tjahjanto, rekao je da je uvjeren da je ratni brod mornarice Rigel locirao trup aviona.

- Osim krhotina iz aviona, indonezijska policija rekla je da je primila dvije vreće s tijelima, u jednoj se nalaze predmeti koji pripadaju žrtvama, poput pantalona i košulja, a u drugoj su se nalazili dijelovi tijela - rekao je glasnogovornik policije Džakarte Jusri junus (Yusri Yunus) za CNN.

Dodao je da je uspostavljeno zapovjedno mjesto u policijskoj bolnici Kramat Jati u Džakarti zbog identifikacije žrtava nesreće i potrage za članovima porodica te da se radi na identifikaciji posmrtnih ostataka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.