BIVŠI AMBASADOR

Montgomeri: Poruka Bajdena očekivana, slijede pritisci

Montgomeri, kako kaže, lično savjetuje Srbiju da odbije čak i razgovore na temu o konačnom rješenju na bilo kojim sastancima

Vilijam Montgomeri. Agencije

A. Č.

8.2.2021

Bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri (William Dale Montgomery) kaže da ne treba da iznenađuje poruka koju je američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj mu čestitao Dan državnosti Srbije i između ostalog poželjeo postizanje sporazuma s tzv. Kosovom o međusobnom priznanju.

SAD su uostalom, podsjeća Montgomeri za Tanjug, snažno gurale prije svega nezavisnost Kosova, pa je, kaže on, riječ o jasnoj poruci koja pokazuje i kakvu će politiku pratiti Bajdenova administracija koja će "u velikoj mjeri usklađivati svoju politiku prema Kosovu sa pristupom Evropske unije".

- Samim tim srpska vlada će se u narednim mjesecima suočavati sa stalnim pritiskom - kaže on i dodaje da to znači da se naći i "pred teškim izborom".

Montgomeri, kako kaže, lično savjetuje Srbiju da odbije čak i razgovore na temu o konačnom rješenju na bilo kojim sastancima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.