VAŠINGTON

Hitan sastanak u vrhu američke vlasti zbog misteriozne bolesti

Sastanak je sazvala direktorica nacionalne obavještajne službe

Okupili su se glavni saradnici predsjednika Bajdena. Agencije

Fu. M.

9.8.2021

Glavni saradnici američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) okupili su se u petak sastanku povodom misterizone bolesti koja je nazvana Havana sindrom.

Riječ je o bolesti koja je pogodila brojne američke diplomate, nšpijune i članove njihovih porodica. Na ovom sastanku je predstavljen izvještaj o svemu, a SAD se i dalje bore da pronađe dokaze koji bi potvrdili vodeću teoriju da ruski agenti stoje iza svega, tako što prokreću mikrotalasne napade, prenosi The New York Times".

Sastanak je sazvala direktorica nacionalne obavještajne službe Avril D. Haines. Svrha sastanak bila je procjena istraga i napora za liječenje žrtava takozvanog Havanskog sindroma. prenosi Nova.rs.

Ova bolest obuhvata – neobjašnjive glavobolje, vrtoglavice i gubitka pamćenja o kojima su izvještavali brojni zvaničnici Stejt Departmenta, zaposleni CIA-e i njihove porodice.

Dok Bajden gotovo ništa nije javno gotovi o ovome, Vijeće za nacionalnu sigurnost je započelo hitne napore da bi riješilo to pitanje, a sada na tome rade dvije odvojene grupe.

Jedna koja istražuje uzrok i koju vodi CIA. i druga koja ja fokusirana na pronalaženju komercijalne tehnologije koja bi mogla da otkrije ili blokira napade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.