PORODICE DALE DOZVOLU

Ovo su tragično nastradala djeca koja su pala sa 10 metara nakon što je vjetar podigao dječiji dvorac

U tragediji je poginulo ukupno šestoro djece. Dvoje djece i dalje je u kritičnom stanju u bolnici, dok se jedno oporavlja kod kuće

N. Aj.

20.12.2021

Edison Stjuart, Čejs Herison, Džalajlah Džajne-Mer Džones, Džaj Šian, Peter Dodt i Zejn Melor. CNN

Šesto dijete umrlo je u bolnici nakon što je dječiji dvorac na naduvavanje poletio u zrak na školskoj priredbi u Australiji krajem prošle sedmice, saopštila je policija u nedjelju, piše CNN.

Jedanaestogodišnji dječak Čejs Harison (Chace Harrison) "preminuo je u bolnici danas popodne", rekao je komesar policije Tasmanije Deren Hajn (Darren Hine) u saopćenju.

- Naše misli su i dalje s njegovom porodicom, porodicama i voljenima sve djece koja su uključena, tokom neshvatljivo teškog vremena - dodao je Hajn.

Dječak je bio jedno od devetoro djece koja su pala sa 10 metara sa zamka na naduvavanje kojeg je podigao vjetar u zrak tokom priredbe na kraju godine u osnovnoj školi "Hillcrest" u Devonportu, na sjevernoj obali države Tasmanije.

U tragediji je poginulo ukupno šestoro djece. Dvoje djece i dalje je u kritičnom stanju u bolnici, dok se jedno oporavlja kod kuće, dodala je policija.

Policija je ranije objavila imena i slike ostalih pet žrtava, uz dozvolu njihovih porodica. To su Edison Stjuart (Addison Stewart, 11), Džalajlah Džajne-Mer Džones (Jalailah Jayne-Maree Jones), Džaj Šian (Jye Sheehan), Peter Dodt i Zejn Melor (Zane Mellor), koji su imali 12 godina.

U toku je istraga o tome šta je izazvalo tragediju, uključujući jačinu vjetra u to vrijeme i kako je zamak bio vezan za zemlju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.