SVE ZA NOVAC

Belgijanac osam puta primio vakcine umjesto drugih: Imao je svoju "tarifu", a uhapšen je pri devetom pokušaju

Osoba, čije ime nije objavljeno, uzimala je 100 do 150 eura od antivaksera koji su htjeli dobiti Covid-potvrdu

Nepoznati čovjek primao vakcine umjesto antivaksera. ilustracija

E. Ć. / Anadolija

23.12.2021

U Belgiji je uhapšen muškarac koji je umjesto antivaksera, u zamjenu za novac, osam puta primio vakcinu protiv koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Službenici su primijetili 33-godišnjaka u gradu Namuru dok je deveti put pokušao primiti vakcinu, pišu belgijski mediji. Osoba, čije ime nije objavljeno, uzimala je 100 do 150 eura od antivaksera koji su htjeli dobiti Covid-potvrdu, koja se u toj zemlji traži na ulazu u objekte poput restorana, te umjesto njih primala vakcinu.

Navedeno je da je osoba koja je na vakcinalne punktove odlazila s ličnom kartom osoba od kojih je primila novac, primijećena u gradu Čerleroji gdje je dva puta primila vakcinu u kratkom vremenskom razmaku. Pri sljedećem pokušaju vakcinisanja uhapsila je civilna policija.

Steven Van Guht (Gucht), glasnogovornik kriznog centra koji je formirala belgijska vlada za epidemiju koronavirusa, rekao je:

- Mala je vjerojatnoća da će zdravlje te osobe biti u opasnosti jer ima previše vakcina. Nije istina ni da će s toliko vakcina biti bolje zaštićen od bolesti. Teško nam je u ovom trenutku pretpostaviti koliko je opasno to što je taj čovjek uradio - rekao je Van Guht.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.