VELIKI GUBITAK

Magazin Time odaje počast Novinaru Brentu Renou ubijenom u Ukrajini

Kao nagrađivani filmski stvaralac i novinar, Brent se bavio najtežim pričama širom svijeta često zajedno sa svojim bratom Krejgom Renoom, navodi se

Brent Reno. Agencije

N. Aj.

13.3.2022

Magazin Time odao je počast američkom novinaru i filmašu Brentu Renou (Renaud), koji je danas ubijen u pucnjavi u ukrajinskom gradu Irpinu.

Reno je bio u Ukrajini i radio na projektu Time Studiosa fokusiranom na izbjeglice, potvrdila je kompanija u nedjelju.

U izjavi glavni urednik i izvršni direktor Time Edvard Felsental (Edward Felsenthal) i Ian Orefis (Orefice), predsjednik i glavni operativni direktor Timea i Time Studios, rekli su da su "razoreni gubitkom".

- Kao nagrađivani filmski stvaralac i novinar, Brent se bavio najtežim pričama širom svijeta često zajedno sa svojim bratom Krejgom Renoom (Craig Renaud). Naša srca su uz sve Brentove voljene - navodi se u saopćenju.

Felsental i Orefis su dodali da je "od suštinskog značaja da su novinari u mogućnosti da sigurno prate ovu tekuću invaziju i humanitarnu krizu u Ukrajini".

Ranije u nedjelju američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Džejk Salivan (Jake Sullivan) optužio je Rusiju da "cilja na novinare" i rekao da će SAD nametnuti "odgovarajuće posljedice".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.