PREPISKA NA TWITTERU

Ilon Mask poručio američkoj političarki: Prestani mi se nabacivati

Reakcija je uslijedila nakon što je Aleksandrija Okasio Kortes u tvitu izrazila frustraciju "masivnom platformom za komunikaciju".

Aleksandrije Okasio Kortes i Ilon Mask. Agencije

L. S.

30.4.2022

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) odgovorio je na objavu na Twitteru republikanke Aleksandrije Okasio Kortes (Alexandria Ocasio-Cortez), poručivši joj da mu se "prestane nabacivati". Ona je u tvitu izrazila frustraciju "masivnom platformom za komunikaciju".

- Umorna od kolektivnog stresa i eksplozije zločina iz mržnje jer neki milijarder koji ima problem s egom kontrolira masivnu platformu za komunikaciju - navela je ona, prenosi "Fox news".

- Prestani mi se nabacivati, ja sam stidljiv - stoji u Maskovom odgovoru.

Uslijedio je novi odgovor od Okasio-Kortez:

- Mislila sam na Zakerberga, ali OK - ali je taj tvit izbrisala samo jedan minut kasnije .

Maskov komentar stigao je nekoliko dana nakon što je Twitter najavio kako pristaje da ga kupi izvršni direktor "Tesle" za 44 milijarde dolara. Nakon što je Twitter najavio ugovor, Mask je rekao kako se raduje "otključavanju ogromnog potencijala kompanije".

- Sloboda govora je kamen temeljac funkcionalne demokratije, a Twitter je digitalni gradski trg gdje se debatira o stvarima ključnim za čovječanstvo - rekao je Mask i dodao kako želi da "Twitter" Twitter postane bolji nego ikada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.