GRADOVI U AMERICI

U pucnjavama tokom vikenda poginulo najmanje devet ljudi

U veoma popularnom lokalnom i turističkom okupljalištu dogodile su se strašne i nezamislive radnje u kojima su poginule tri, a ranjeno 12 osoba, rekao je komesar Policijske uprave Filadelfije u nedjelju

Sa mjesta zločina u Filadelfiji. Agencija AP

N. Aj. / Anadolija

6.6.2022

Tri osobe su ubijene, a 12 ranjeno u pucnjavi u Filadelfiji, u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, u subotu kasno navečer, nekoliko sati prije nego što je u odvojenim pucnjavama u državama Tenesi i Mičigen poginulo šest, a ranjeno najmanje 19 osoba, saopćile su vlasti.

- U veoma popularnom lokalnom i turističkom okupljalištu dogodile su se strašne i nezamislive radnje u kojima su poginule tri, a ranjeno 12 osoba - rekao je komesar Policijske uprave Filadelfije u nedjelju.

Lokalne vlasti su kasno u nedjelju navele da bi ljudi trebali da izbjegavaju ovo područje, gdje se nalaze mjesta za zabavu, barovi, restorani...

Pucnjava u Teneseju dogodila se u blizini noćnog kluba u Čatanogi 2.40 sati po lokalnom vremenu, rano u nedjelju, rekla je šefica policije Čatanoga Selest Margi (Celeste Murphy).

U pucnjavi su poginule tri, a ranjeno 14 osoba.

Napomenula je i da još pokušavaju da utvrde razlog pucnjave.

Tri osobe su poginule, a dvije su povrijeđene u pucnjavi u nedjelju rano ujutro u Saginavu u Mičigenu.

Dvojica muškaraca su bila mrtva na licu mjesta, a jedna žena je preminula kasnije u bolnici od zadobijenih povreda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.