ALEN VEISELBERG

Direktor Trampove kompanije priznao krivicu u osmišljavanju porezne prevare

Veiselberg je bio finansijski direktor "Trump Organizationa", a priznao je krivicu po svih 15 tačaka optužnice

E. Ć.

19.8.2022

Veiselberg: Radio za Trampa oko pola vijeka. Twitter

Alen Veiselberg (Allen Weisselberg), direktor porodične kompanije Donalda Trampa (Trump) priznao je krivicu za pomaganje kompaniji u osmišljavanju 15-godišnje porezne prevare, u sklopu nagodbe s tužiteljstvom.

Veiselberg je bio finansijski direktor "Trump Organizationa", a priznao je krivicu po svih 15 tačaka optužnice. On je radio za Trampa oko pola stoljeća, pa se od njega ne očekuje da će sarađivati s tužiteljima s Menhetna u većoj istrazi koju provode protiv bivšeg američkog predsjednika.

- Ovaj sporazum o priznanju krivnje direktno implicira Trump Organization u širokom rasponu kriminalnih aktivnosti i zahtijeva od Veiselberga da pruži neprocjenjivo svjedočenje na nadolazećem suđenju - rekao je okružni tužitelj Menhetna Alvin Breg (Bragg) i dodao kako se vesele što će optužnicu dokazati na sudu.

Podsjetimo, tužitelji su u julu 2021. optužili Trump Organisation i Veiselberga za šemu s poreznom prevarom i krivotvorenje poslovnih knjiga. Veiselberg je optužen za prikrivanje i neplaćanje poreza na 1.76 miliona dolara prihoda, prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.