TURSKI PREDSJEDNIK

Erdoan se oglasio nakon teške nesreće u rudniku: Svi zdravstveni timovi su mobilizirani za našu ranjenu braću

Otkazao sam svoj program za Dijarbakir sutra i nadam se da idem u Amasru. Koordinirat ću sav posao na licu mjesta, rekao je Erdoan

Erdoan: Nadamo se da se gubici života neće dalje povećavati. Twitter

E. Ć.

15.10.2022

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) oglasio se na Twitteru nakon velike nesreće i eksplozije koja se dogodila u rudniku uglja u Bartinu, na sjeveru Turske.

Prema posljednjim informacijama stradala su najmanje 22 rudara. Kako navode tamošnji mediji, zatrpano je još nekoliko desetina radnika rudnika uglja. 


- Želim Božju milost našoj braći koja su izgubila živote u eksploziji mine u četvrti Amasra u našem Bartınu te želim izraziti saučešće njihovim porodicama. Također želim brz oporavak našoj povrijeđenoj braći.

Sve naše institucije pedantno nastavljaju svoj rad na svim pitanjima vezanim uz eksploziju, a posebno traganje i spašavanje koje je započelo ubrzo nakon incidenta. Trojica naših ministara prebačena su u regiju po našem nalogu kako bi obavljali i nadzirali radove na licu mjesta. Također sam otkazao svoj program za Dijarbakir sutra i nadam se da idem u Amasru. Koordinirat ću sav posao na licu mjesta.

Svi naši zdravstveni timovi i bolnice u regiji mobilizirani su za našu ranjenu braću. Uz postojeće objekte, naše Ministarstvo zdravstva uspostavilo je jedinicu za hitne slučajeve u regiji. Naši avioni hitne pomoći spremni su za prijenos naših povrijeđenih. U vezi eksplozije pokrenuta je potrebna istraga, raspoređena su naša tri tužitelja. Istraga se nastavlja u svim svojim dimenzijama.

Treba uzeti u obzir samo izjave naših službenih institucija vezane za ovaj tužni događaj, a zlonamjerne sadržaje koji sadrže provokacije i dezinformacije ne treba poštovati. Nadamo se da se gubici života neće dalje povećavati, svi naši napori idu u smjeru da spasismo našu braću rudare - poručio je Erdoan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.