HUMAN GEST

Kralj Čarls će zbog inflacije osoblju isplatiti bonuse iz vlastitog džepa

Osoba bliska kraljevskoj obitelji za list je rekla: "Kralj daje novce iz vlastitog džepa svojim zaposlenicima s najnižim primanjima. Na taj im način želi pomoći da se nose sa životnim troškovima u krizno doba"

Kralj Čarls. Getty

D. H.

12.11.2022

Osoblje koje radi za britanskoga kralja Čarlsa (Charles) dobit će bonus do 600 funta kao pomoć usred sve većih troškova života u kriznim vremenima.

Tabloid The Sun je objavio da će ukupni bonusi, koji će biti isplaćeni ovaj mjesec povrh regularne plaće, iznositi više desetina hiljada funti i da potječu iz kraljeva privatnog prihoda. List ističe da se za isplatu ne koriste novci poreznih obveznika.

Osoblje koje godišnje zarađuje manje od 30.000 funti dobit će jednokratnu svotu u iznosu od 600 funti, oni koji godišnje zarade između 30.000 i 40.000 funti dobit će 400, a svi kojima godišnja plaća iznosi između 40.000 i 45.000 funti dobit će bonus od 350 funti, piše The Sun.

Osoba bliska kraljevskoj obitelji za list je rekla: "Kralj daje novce iz vlastitog džepa svojim zaposlenicima s najnižim primanjima. Na taj im način želi pomoći da se nose sa životnim troškovima u krizno doba."

Po podacima kraljevske porodice za razdoblje od 2020. do 2021. u palačama puno radno vrijeme radi 491 radnik čija plaća ide iz Sovereign Granta, naknade koju za podršku kralju i za njegove službene dužnosti godišnje daje vlada. Ukupan iznos koji se izdvaja za plate iznosi 23,7 miliona funti.

U junu je kraljevski izvor rekao da je kraljevska obitelj "vrlo svjesna" krize koja pogađa naciju te da tadašnji princ od Walesa problemu posvećuje veliku pažnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.