STRAŠAN ZLOČIN

Masakr u Jutahu: Muškarac ubio sedam članova porodice, od kojih petoro djece

Nakon što je ubio svoju cijelu porodicu, Majkl Hajt je počinio samoubistvo

Policija je pozvana u njihov dom na socijalnu provjeru nakon što se porodica nije čula duže vrijeme. Printscreen

H. J. I.

6.1.2023

Muškarac iz Jutaha, čija je žena podnijela zahtjev za razvod braka neposredno prije Božića, upucao je sedam članova svoje porodice, uključujući svoje petero djece u dobi od 4 do 17 godina, a zatim i sebe, izvijestili su u četvrtak dužnosnici gradića Enoh.

U saopćenju koje je u četvrtak izdao Enoh, muškarac je identificiran kao 42-ogodišnji Majkl Hajt (Michael Haight), koji je ubio svoju suprugu Tašu Hajt (Tausha) (40) i njenu majku Gejl Erl (Gail Earl) (78).


Ubio petoro djece

Ubijena djeca su 4-godišnji i 7-godišnji dječak, 7-godišnja, 12-godišnja i 17-godišnja djevojčica, navode u saopćenju bez imena.

Policija je pozvana u njihov dom na socijalnu provjeru nakon što se porodica nije čula duže vrijeme, a pronašli su tijela troje odraslih i petero maloljetnika, rekao je gradski upravitelj Rob Dotson.

Gradonačelnik Džefri Česnat (Geoffrey Chesnut) rekao je:

- Hajtovi su bili moje komšije. Najmlađa djeca igrala su se u mom dvorištu s mojim sinovima - dodajući da je Enoh "vrlo bliska zajednica. 

- Komšije su dobre. Ljudi su divni. A napor koji ulažemo jedni u druge je poput porodice.


Krajem decembra podnijela zahtjev za razvod

Česnat je rekao da je policija došla u provjeru nakon što je Taša Hajt propustila sastanak u gradu i nisu uspjeli do nje doći, kao i da su ona i jedna od njenih kćeri viđene na crkvenom događaju u utorak navečer.

Gradski dužnosnici odbili su komentirati zaključke o učinku zahtjeva za razvod, za koji su rekli da je podnesen 21. decembra.

Enoh s oko 8.000 stanovnika nalazi se u jugozapadnom dijelu Jutaha, oko 400 kilometara južno od Solt Lejk Sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.