SUĐENJE U NJUJORKU

Spisateljica Džin Kerol tvrdi: Donald Tramp me silovao

Lagao je i srušio moju reputaciju, a ja sam tu da pokušam da vratim svoj život, poručila je Kerol

Džin Kerol. Fena

FENA

27.4.2023

Spisateljica Džin Kerol (E. Jean Carroll) je u srijedu detaljno objasnila kako ju je Donald Tramp (Trump) navodno silovao prije skoro 30 godina, na građanskom suđenju kako bi se utvrdilo da li ju je bivši američki predsjednik napao, a zatim lagao o tome.

- Ovdje sam jer me je Donald Tramp silovao, a kada sam pisala o tome, lagao je i rekao da se to nije dogodilo - rekla je Kerol porotnicima na saveznom sudu na Menhetnu.

"Lagao je i srušio moju reputaciju"

- Lagao je i srušio moju reputaciju, a ja sam tu da pokušam da vratim svoj život - kazala je ona.

Kerol, 79, bivša kolumnistica magazina Elle, traži neodređenu odštetu od Trampa (76), koji vodi kampanju za republikansku nominaciju u predsjedničkoj kampanji 2024.

Njena tužba se odnosi na navodni susret u svlačionici robne kuće Bergdorf Goodman krajem 1995. ili početkom 1996. godine, gdje ju je, kako kaže, Tramp silovao prije nego što je mogla pobjeći.

Tuži prema njujorškom Zakonu o preživjelim odraslim osobama

Kerol kaže da ju je Tramp oklevetao nazivajući njenu tvrdnju o silovanju obmanom i lažnom na svojoj platformi Truth Social Media, i rekao da ona nije njegov "tip" te da je izmislila tvrdnju da proda svoje memoare.

Ona također tuži prema njujorškom Zakonu o preživjelim odraslim osobama, koji dozvoljava odraslima da tuže svoje navodne zlostavljače dugo nakon isteka roka zastare.

Tramp ne prisustvuje suđenju koje je počelo u utorak, niti se od njega traži da prisustvuje. On ima zakazani predizborni događaj u Nju Hemširu u četvrtak, a obje strane su navele da je malo vjerovatno da će Tramp svjedočiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.