SVE JE PRIZNALA

Užas u Nizozemskoj: Medicinska sestra ubila 20 osoba koje su bolovale od koronavirusa

Osumnjičena je navodno bez uputa ljekara obavljala medicinske zahvate na pacijentima

Za sada se istražuje da li se vrijeme smrti poklapa s njenim radnim vremenom. Twitter (Fotografija ne opisuje događaj iz teksta)

A. O.

9.5.2023

Medicinska sestra u Nizozemskoj osumnjičena je za ubistvo nekoliko pacijenata u bolnici Vilhelmina (Wilhelmina) u Asenu prilikom čega je i priznala da je ubila najmanje 20 pacijenata koji su imali koronavirus jer je bila zabrinuta što pate.

Teodor V. (Theodoor) navodno je dala komentar u različitim razgovorima s drugim pružaocima usluga, od kojih je jedan upozorio bolničke vlasti koje su pokrenule istragu, navodi se u saopćenju nizozemskog državnog tužilaštva.

Obavljala medicinske zahvate

Dok je bio na liječenju, jedan muškarac je dao komentare uposlenicima kada je ležao u regionalnoj klinici za mentalno zdravlje u Drenteu. Ta institucija je kontaktirala vlasti.

Osumnjičena je navodno bez uputa ljekara obavljala medicinske zahvate na pacijentima koji su, po njenom mišljenju, bili terminalni i patili, navodi se.

Uhapšena u kući

Ona je uhapšena u kući u Veenhuizenu prije tri sedmice i određen joj je pritvor od mjesec dana, a istraga još uvijek traje.

Za sada se istražuje da li se vrijeme smrti poklapa s njenim radnim vremenom, a istraga bi trebala biti gotova do kraja juma ove godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.