ALJASKA

Poginuo pilot Džim Tvito: Bio poznat po glavnoj ulozi u seriji "Flying Wild Alaska"

Tvitov porodični seoski avijacijski biznis u Unalakletu prikazan je u tri sezone televizijske serije prije deset godina

Džim Tvito. Printscreen

H. J. I.

17.6.2023

Pilot Džim Tvito (Busha Jim Tweto), poznat po glavnoj ulozi u seriji "Flying Wild Alaska" kanala Discovery, poginuo je zajedno s vodičem za lov i ribolov iz Ajdaha kada se njihov mali avion srušio ubrzo nakon polijetanja, saopćila je policija Aljaske.

Poginuli u petak

Tvitov porodični seoski avijacijski biznis u Unalakletu prikazan je u tri sezone televizijske serije prije deset godina. On i putnik Šejn Rejnlods (Shane Reynolds) iz Orofina, u državi Ajadaho, poginuli su u petak u blizini priobalnog sela Šaktolik, otprilike 200 kilometara istočno od Nomea, navodi se u saopćenju.

Pripadnici su obaviješteni o SOS aktivaciji u petak oko 11:48, nakon čega je uslijedio izvještaj da se Cessna 180 srušila 56 kilometara sjeveroistočno od Šaktolika.

"Umro radeći ono što voli"

Tvito (68) je umro radeći ono što voli, objavila je njegova kćerka Ariel na Instagramu. Rejnoldsa (45) je nazvala "divnim lovačkim vodičem i prijateljem naše porodice".

Rođen u Kanzasu i odrastao u Minesoti, Tvito je došao na Aljasku da igra hokej na Univerzitetu Aljaske Anchorage, a nastanio se u Unalakletu, gdje je upoznao svoju suprugu Ferno. Par i njihove tri kćerke su predstavljeni u seriji Discovery, koja je emitovana 2011-2012.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.