ZRAČNI SAOBRAĆAJ

Zbog NATO vježbe: Širom Evrope otkazuju se letovi

Kašnjenja se mogu očekivati i kod dolaznih i odlaznih letova

Wizz Air, jedna od evropskih aviokompanija, upozorila je svoje putnike. Wizz Air

Z. K.

20.6.2023

Širom Evrope je u posljednjih nekoliko dana došlo do većeg broja zakašnjenja i otkazivanja letova, a jedna od aviokompanija je pojasnila zašto, te kada će se zračni saobraćaj normalizovati. 

Wizz Air, jedna od evropskih aviokompanija, upozorila je svoje putnike o mogućim kašnjenjima i otkazivanjima letova 14. juna.

Šalju mejlove

Kako pišu mađarski mediji, Wizz Air i danas šalje mailove i SMS putnicima, kako bi ih upozorio o promjenama u narednom periodu, a koje su uzrokovane održavanjem NATO vježbe Air Defender 23.

Najveća vježba raspoređivanja zračnih snaga u historiji NATO-a održat će se u zračnom prostoru Evrope između 12. i 23. juna. Kašnjenja se mogu očekivati i kod dolaznih i odlaznih letova. Wizz Air nije jedina aviokompanija koja će morati zadržavati i otkazivati letove.

Moraju se prilagoditi

Ostale evropske aviokompanije također će morati prilagoditi letove vojnoj vježbi NATO-a.

Osim toga, Wizz Air također upozorava putnike da je njihov call centar zauzet više nego inače. Mole se putnici da provjere informacije o vremenu polaska svojih letova prije polaska na aerodrom. Na taj način mogu izbjeći produženo vrijeme čekanja.

Navode također da je neizbježno da će efekt nagomilanih kašnjenja učiniti raspored još manje pouzdanim u večernjim satima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.