OSUDE

Tramp kritizirao Bajdena: Slanje kasetne municije može dovesti do Trećeg svjetskog rata

Eksplodirana kasetna municija „ubijati i sakatiti nedužne ukrajinske muškarce, žene i djecu u decenijama koje dolaze, dugo nakon rata, rekao je Tramp

Tramp: Kršenje povjerljivih informacija. Twitter

Z. K.

12.7.2023

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) osudio je odluku aktualnog predsjednika SAD Džo Bajdena (Joe Bidena) da pošalje kasetnu municiju Ukrajini, u okviru novog paketa pomoći toj zemlji, i upozorio da bi takav potez mogao da dovede do Trećeg svetskog rata.

Okončati rat

- Džo Bajden ne bi trebalo da nas vuče ka Trećem svjetskom ratu slanjem kasetne municije u Ukrajinu. On bi trebalo da pokuša da okonča rat i zaustavi užasnu smrt i razaranje koje uzrokuje nesposobna administracija - naveo je Tramp u saopćenju, koje je objavljeno iz njegove kampanje.

On je dodao da će neeksplodirana kasetna municija „ubijati i sakatiti nedužne ukrajinske muškarce, žene i djecu u decenijama koje dolaze, dugo nakon rata, prenio je američki NBC.

On je kritikovao Bajdena jer je intervjuu za CNN tokom vikenda priznao da je razlog za slanje kasetne municije to što SAD nemaju dovoljno municije.

Povjerljive informacije

- Veliko kršenje povjerljivih informacija - rekao je Tramp, koji je u junu optužen po 37 saveznih tačaka povezanih sa više od 100 poverljivih dokumenata koji su pronađeni u njegovoj rezidenciji Mar-a-Lago prošle godine.

Pentagon je nedavno objavio odluku o slanju kasetne municije, a bivši potpredsjednik SAD u Trampovoj administraciji Majkl Pens podržao je taj potez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.