HAG

Sin ratnog zločinca Ratka Mladića tvrdi da njegovom ocu slabi srce

Sada mu je snaga srca došla bukvalno na neku donju granicu, tvrdi Darko Mladić

Ratko Mladić. AP

H. J. I.

2.8.2023

Zdrvstveno stanje ratnog zločinac Ratka Mladića, koji u Hagu složi doživotnu kaznu zatvora, sve je gore, tvrdi njegov sin Darko Mladić.

Njegov sin tvrdi da je ljekar njegovog oca isti onaj koji je liječio ratnog zločinca Slobodana Miloševića.

- Mi od jesenas, kada je bila ona velika kriza i kada smo mislili da bukvalno da neće da se izvuče, nakon borbe od dva mjeseca, uspjeli smo da dođu naši ljekari da ga pregledaju. Nakon toga mu je promijenjena terapija, i on se "izvukao" iz te situacije u kojoj je bio. Malo se oporavio, u nekim dijelovima se i značajno oporavio. U jednom periodu je bio stabilan, ali od zimus je krenulo da mu slabi srce. To je ono što nas najviše zabrinjava - priča Darko Mladić i dodaje:

- Sada mu je snaga srca došla bukvalno na neku donju granicu. Spremamo ponovo tim kardiologa i pulmologa. Tražit ćemo od Tribunala da odu tamo da se popriča sa tim ljekarima tamo da nam daju opet tu dokumentaciju tamo, prenosi Pink.rs.

Podsjećamo, MTPI je u junu 2021. potvrdio doživotnu zatvorsku kaznu Ratku Mladiću za genocid, za zločine protiv čovječnosti i za ratne zločine počinjene od 1992. do 1995. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.