MASAČUSETS

Policija dobila poziv u vezi sa slučajem Ane Volš: "Rekli su da bi to mjesto moglo da bude od interesa"

U martu je velika porota okruga Norfolk optužila Brajana za ubistvo

Brajan i Ana Volš. Facebook

H. J. I.

22.8.2023

Istražitelji su u utorak viđeni kako pretražuju šumovitu oblast pored glavnog autoputa u mjestu Pibodi, u Masačusetsu. Kako prenose američki mediji, istraga je povezana sa smrću i nestankom Ane Volš, piše Blic.

"Područje od interesa"

- Tim državne policije Masačusetsa obišao je ulicu Burbon u blizini puta nakon što su dva člana zajednice koji nemaju veze sa krivičnim gonjenjem Brajana Volša kontaktirala istražitelje i rekla im da bi to područje "moglo da bude od interesa" - rekao je portparol za Okružno tužilaštvo u Norfolku.

On je dodao da detaljna pretraga područja "nije dala ništa novo" u vezi sa slučajem, koji je ranije ove godine izazvao interes javnosti u SAD, prenosi "Boston25njuz".

Brajanu Volšu (46), optuženom za ubistvo supruge suđenje će biti nastavljeno 23. avgusta pred sudom u Norfolku, u Masačusetsu, a tereti se za ubistvo i uništavanje tijela svoje supruge.

Volš optužen za ubistvo

U martu je velika porota okruga Norfolk optužila Brajana za ubistvo, dovođenje u zabludu policijske istrage i nepropisno prenošenje ljudskog tijela.

Tužioci su tvrdili da je Brajan Volš ubio svoju ženu u njihovoj kući u Kohasetu za Novu godinu, raskomadao njeno tijelo i bacio njene ostatke na više autobuskih stanica. Njihova djeca su navodno u to vrijeme bili kod kuće.

Istražitelji sumnjaju da su Anini odbačeni ostaci možda spaljeni u objektu za smeće. Potraga u utorak uslijedila je više od osam mjeseci nakon što su istražitelji pretražili obližnju stanicu za transfer kontejnera, gdje su pronađeni testera za metal i krvlju natopljeni tepih za koji se vjeruje da sadrži biološke dokaze.

Rečeno je da su drugi dokazi prikupljeni iz 10 kesa za smeće koje su odložene u kontejner u stambenom kompleksu majke Brajana Volša.

Neki od tih dokaza uključivali su dio ogrlice koju je Ana nosila, Prada torbicu, karticu vakcine protiv COVID-a sa njenim imenom i druge predmete koji sadrže i Brajanov i Anin DNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.