ORGANIZIRANI KRIMINAL

Na Atlantiku zaplijenjene dvije tone kokaina, hapšenja u Beogradu i Novom Sadu

Riječ je o zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, beogradske policije i BIA u koordinaciji sa Europolom

Na Atlantiku zaplijenjene dvije tone kokaina. EUROPOL

H. J. I.

24.8.2023

U jedrilici na Atlantskom okeanu zaplijenjeno je oko dvije tone kokaina, a više osoba uhapšeno je u Beogradu i Novom Sadu zbog sumnje da su organizovali transport droge iz zemalja Južne Amerike, do zapadne Evrope i Srbije radi dalje prodaje. 

Riječ je o zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, beogradske policije i BIA u koordinaciji sa Europolom i policijama više država.

Kokain bio upakovan u sportske torbe

Kokain je bio upakovan u više paketa koji su se nalazili u sportskim torbama, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin koje je organizovao sada uhapšen S.K. koji je pobjegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova potjernica.

Osim S.K, na području Beograda i Novog Sada uhapšeni su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe N.S, N.S. i B.K. Njima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u tužilaštvo.

Organizirali transport

Postoji osnovana sumnja da je ova organizovana kriminalna grupa od marta 2022. do danas izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Sumnja se da su u ovom periodu organizovali transport kokaina iz zemalja Južne Amerike do zemalja zapadne Evrope i Srbije radi dalje prodaje.

Kako se navodi u saopštenju, obezbjeđivali su jedrilice, kontaktirali sa prodavcima droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje droge i angažovali posadu, što je bilo zaduženje za češkog i ukrajinskog državljanina, prenijeli su srbijanski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.