TRAGEDIJA NA FLORIDI

Ubila sina i kćerku pa sebe: Izgubila starateljstvo nad sinom

Trebalo je da se kobnog dana pojavi na sastanku u dogovoreno vrijeme, ali ona to nije učinila

Dječak i majka. Yahoo

Z. K.

29.8.2023

Žena s Floride ubila je sina (10) i kćerku (19), a zatim je izvršila samoubistvo u kamp prikolici, nakon što je saznala da je izgubila starateljstvo nad sinom.

Brendi Hačins (Brandy Hutchins) je djecu ubila nakon što je saznala da je sud ocu, koji živi u Mejnu, dodijelio starateljstvo i naredio da dječaka odmah preda ocu, piše „The Independent“.

Prijava policiji

Trebalo je da se kobnog dana pojavi na sastanku u dogovoreno vrijeme, ali ona to nije učinila. Zbog toga su socijalne službe podnijele prijavu policiji i oni su se za vikend uputili ka mjestu gde je ona živjela kako bi uzeli dječaka.

Kada su stigli pronašli su tri beživotna tijela dječaka, njegove polusestre i majke. Lokalni šerif je saopćio da je djevojčica imala drugog oca i da nije bila uključena u bitku za starateljstvo.

Vijest o dječakovoj smrti objavio je njegov otac na društvenim mrežama, koji je prije toga objavio vijest o njegovom nestanku.

- Teška srca vam pišem kako bih vas obavijestio o situaciji s mojim sinom kog je majka odvela 23. avgusta i odlučila da ga ubije. Ona ga je ubila danas 27. avgusta. Moj sin će zauvijek biti u mom srcu, on ovo nije zaslužio - napisao je otac.

Slučaj otmice

Iz kabineta šerifa je saopćeno da često imaju slučaj otmice djece od strane jednog roditelja tokom bitke za starateljstvo, ali da do fatalnog ishoda dođe jako rijetko.

- Svima su nam slomljena srca zbog cijele porodice. Sve se ovo dogodilo jer majka nije željela da dijete preda zakonitom staratelju - saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.