"MORALNO ZLO"

Skandal potresa crkvu: Sveštenici organizirali orgije

Sveštenik je, navodno, unajmio mušku prostitutku, a na kraju su intervenisali policija i hitna pomoć

Skandal potresa crkvu. AP

D. R.

26.9.2023

Katolički sveštenik je pod istragom nakon što su u jednom od stanova u Poljskoj navodno organizovane gej orgije, u kojoj su korištene i pilule za potenciju, zbog čega su morali da intervenišu i doktori.

Kako pišu lokalni mediji, a prenosi britanski "Express", sveštenik je organizovao orgije u stanu koji je u vlasništvu crkve.

Sveštenik je, navodno, unajmio mušku prostitutku, a na kraju su intervenisali policija i hitna pomoć, nakon što je jednom od učesnika pozlilo.

Seksualnog karaktera

Doktore, koje je pozvao unajmljeni muškarac, sveštenik prvo nije htio da pusti u stan, i Hitna pomoć je ušla tek nakon dolaska policije. U stanu su zatekli na podu muškarca bez svijesti.

- Događaj je organizovalo sveštenstvo i bio je čisto seksualnog karaktera, a učesnici uzimali pilule za potenciju - rekao je anonimni izvor za Gazeta Wyborcza.

Učesnik koji je tokom orgijanja izgubio svijest odveden je u bolnicu i otpušten je na kućno liječenje nakon što mu je stanje stabilizovano.

Crkveni poglavari su obaviješteni o incidentu i naređeno je da se sprovede istraga, a formirana je i komisija, kako bi se ustanovile sve činjenice.

Kako pišu mediji, biskup zadužen za taj region je u pismu osudio "stravične događaje" u Poljskoj, a pismo je navodno pročitano u svakoj crkvi u distriktu.

Pokrenuta istraga

Biskup je oštro osudio "sramotne sveštenike" koji su učestvovali u tom skandaloznom činu.

- Izvinjavam se svakom na koga je ovog utjecalo, ko je uznemiren zbog ovih događaja - navodi se u pismu i dodaje da nema opravdanja sa "moralnim zlom", te da će svi učesnici biti kažnjeni u skladu sa kanonskim pravom.

Lokalne vlasti su u međuvremenu pokrenule istragu protiv sveštenika, koji se tereti da nije pružio pomoć osobi u nevolji.

Cesav Kurpi, zamjenik okružnog tužioca rekao je da tužilaštvo vodi postupak zbog nepružanja pomoći licu čiji je život ugrožen.

Sveštenik je negirao da je organizovao "gej orgije" kada je obavijestio svoje crkvene starješine o incidentu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.