TEŽE POVRIJEĐENA

Nesreća u Brazilu: Djevojčica (11) pala s panoramskog točka u zabavnom parku

Stravični trenutak uhvaćeni na kameri

Djevojčica (11) visi sa panoramskog točka. Twitter

N. Č.

3.11.2023

Užasna nesreća dogodila se 31. oktobra u zabavnom parku u brazilskom mjestu Rio Preto da Eva, kada je grupa djece i odraslih uživala u vožnji na panoramskom točku. Pred očima šokiranih prolaznika, djevojčica od samo 11 godina pala je sa visine od pet do šest metara.

U trenucima nesreće, prolaznici su čuli užasne krike i pozive u pomoć, dok su uplašeno posmatrali djevojčicu koja se grčevito držala za šipku kako bi izbjegla pad. Samo sekund prije toga, njena drugarica bila je žrtva nesreće kada je ispala iz sjedišta i povrijedila karlicu tokom pada.

Na snimku se može vidjeti uplašeno dijete kako visi s točka. Radnik na točku hitno je pokušavao okrenuti točak kako bi djevojčica bila bliža zemlji, ali je njen stisak popustio i ona je pala direktno na metalni kiosk.

- Uživali smo u vožnji, a onda sam shvatio da nešto nije uredu. Okrenuo sam se i vidio svoju kćerku kako visi naglavačke. Nisam stigao reagovati, a već je pala. Držao sam drugo dijete u naručju i nisam znao šta da radim - izjavio je otac povrijeđene djevojčice, Raimundo Klaudinei.

Nakon nesreće, obje djevojčice su dobile prvu pomoć i prevezene su u bolnicu. Jedna od njih je zadržana na liječenju, dok je druga puštena kući. Istraga će utvrditi uzrok incidenta, a sumnja se da je pukla sigurnosna brava na sjedištu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.