S NJIM U AUTU DIJETE (4)

Detalji drame u Hamburgu: Aerodrom pod opsadom, policija u kontaktu sa otmičarom

Na aerodromu je i policijski helikopter. Za sada nema povrijeđenih osoba, dok je evakuacija putnika u toku

Blokiran aerodrom u Hamburgu. AP

E. Ć.

4.11.2023

Glasnogovornik savezne policije u Njemačkoj Tomas Gerbert (Thomas) izjavio je kako je veliki broj službenika državne i savezne policije na aerodromu u Hamburgu i u blizini vozila u kojem je muškarac sa dvoje djece.

Podsjetimo, policija u Hamburgu je na nogama nakon što je nepoznati muškarac probio zaštitnu barijeru i automobilom upao na terminal aerodroma.

Muškarac je naoružan, a sa njim su u automobilu marke "Audi" i djeca. On je, kako je javio "Bild", u Audiju bez tablica uspio da se probije do jednog aviona na pisti. Ispalio je najmanje dva hica i bacao Molotovljeve koktele.

Njega je navodno prijavila supruga, koja je policiji rekla kako je uzeo djecu i da ide prema aerodromu.

Njemački mediji prenose kako je policija angažovala pregovaračke timove da razgovaraju sa otmičarom. Navodno su uspostavljeni prvi kontakti sa njim.

Najvjerojatnije se radi o eskalaciji spora oko skrbništva nad djetetom, rekla je za "t-online" glasnogovornica policije.

Navodno je muškarac oteo svoje četverogodišnje dijete, a glasnogovornica je demantovala vijest da je u automobilu dvoje djece.

Kako javljaju njemački mediji, porodica živi odvojeno, dijete je vjerojatno s majkom.

Navode kako je danas otac odveo dijete protivno majčinoj volji. - Policija je u kontaktu s muškarcem - dodala je glasnogovornica.

Na licu mjesta nalazi se i policijski pregovarački tim koji se poziva u slučaju otmica.

Na aerodromu je i policijski helikopter. Za sada nema povrijeđenih osoba, dok je evakuacija putnika u toku.

Inače, glasnogovornica aerodroma rekla je za njemačke medije da bi se normalno očekivalo šest polijetanja i 21 slijetanje između službenog zatvaranja aerodroma u 20:24 i kraja radnog vremena u 23 sata. Neki od njih već su preusmjereni, a neki su letovi otkazani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.