USPJEŠNA AKCIJA

Vođa međunarodnog narko kartela: U Istanbulu uhapšen hrvatski državljanin Nenad Petrak

Ministar Jerlikaja je na nalogu na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhapšen u istanbulskoj četvrti Uskudar

Uhapšeni Nenad Petrak. YouTube

Z. K.

18.11.2023

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja (Yerlikaya) saopštio je da je u Istanbulu uhapšen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela, javlja Anadolija.

Crvena potjernica

Ministar Jerlikaja je na nalogu na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhapšen u istanbulskoj četvrti Uskudar.

Istakao je da je Petrak vođa međunarodnog narko kartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Evropu i distribuira je u Evropi.

- Hrvatske pravosudne vlasti tražile su Petraka za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola zbog krivičnog djela 'ubistvo s predumišljajem - rekao je Jerlikaja.

Dodao je da je Petrak, prema podacima Hrvatske agencije za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), neko ko povezuje mnoge ljude sa svojom kriminalnom organizacijom u devet zemalja.

Čestitka policiji

- Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg je pratio naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Ured za obavještajne poslove i Granični ured pod koordinacijom Generalnog direktorata za sigurnost, nalazi u Uskudaru.

Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhapšen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizovali akciju - kazao je Jerlikaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.