AUSTRALIJA

Video / Parkirani autobus iznenada krenuo na benzinsku pumpu, učenica spasila stvar

Budući da se radi o blagoj nizbrdici, ubrzao je

Učenica spasila stvar. Platforma X

H. J. I.

29.11.2023

14-godišnjakinja je proglašena heroinom nakon što je svojim brzim razmišljanjem spriječila školski autobus da se zabije u benzinsku pumpu u saveznoj državi Novi Južni Vels.

Navodno popustila kočnica

Srednjoškolski autobus bio je parkiran ispred škole prošle srijede kada se počeo kretati unaprijed bez vozača za volanom.

Isabel Miler (Isabelle Miller), koja je ušla u autobus samo kako bi razgovarala s prijateljima, potrčala je do prednjeg dijela vozila i zgrabila volan u trenutku kada je autobus prelazio cestu i kretao se ravno prema automobilima na benzinskoj, piše Guardian.

- Pretpostavljam da je popustila kočnica i počeo se kretati. Budući da se radi o blagoj nizbrdici, ubrzao se. Ali mlada djevojka je dotrčala do prednjeg dijela autobusa, pritisnula kočnicu i skrenula volanom na drugu stranu - ispričala je Feit Pitman(Faith Pittman), zaposlenica na benzinskoj pumpi.

"Da je udario u pumpu, digao bi cijelo mjesto u zrak"

Snimke nadzornih kamera prikazuju ljude kako stoje na putu autobusu prije nego što je 14-godišnjakinja zgrabila volan. Govoreći u emisiji Nine’s Today, Miler je istaknula da su "svi bili prestravljeni". 

- Niko nije poduzeo ništa da zaustavi autobus, pa sam potrčala do prednjeg dijela autobusa i skrenula ga da se ne dogodi sudar - kazala je i dodala:

- Bilo je prilično zastrašujuće pomisliti kako se nešto loše moglo dogoditi da nisam ništa učinila. 

Potvrdila je kako je jednom vozila automobil po pašnjaku, ali tvrdi da osim toga nije imala drugog vozačkog iskustva. Na snimci se vidi i učitelj koji pokušava izvana odgurati autobus u stranu, ali sve je ovisilo o Miler.

- Da je udario u pumpu, digao bi cijelo mjesto u zrak. Kao što možete zamisliti, to je definitivno mogla biti katastrofa - smatra Pitman. 

Napomenula je kako je vozač autobusa pričao s učiteljem kada se autobus počeo kotrljati. Direktor srednje škole Trent Graham i gradonačelnik Robert Mastou (Mustow) pohvalili su tinejdžericu zbog njezinih postupaka. Lokalna policija je saopćila kako istražuje incident. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.