RUSKI ŠEF DIPLOMATIJE

Lavrov dobio provokativnu poruku na samitu u Skoplju

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Zaharova istakla je da na stolovima u sali postoji jasna manifestacija onoga o čemu Lavrov govori

Sergej Lavrov. AP Photo/Boris Grdanoski

D. R.

30.11.2023

Ruski šef diplomatije na ministarskom sastanaku vijeća OSCE-a u Skoplju dobio je provokativnu poruku, objavljeno je na Facebook stranici Ambasade Rusije u Sjevernoj Makedoniji.

Kako se navodi, Lavrov je dobio poruku da je njegovo mjesto na samitu OSCE-a, koji je počeo u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, "rezervisano za NATO", prenosi agencija Mak faks.

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova istakla je da na stolovima u sali postoji jasna manifestacija onoga o čemu Lavrov govori.

- Na stolovima u sali za sastanke Savjeta ministara vanjskih poslova OSCE-a jasno se manifestuje ono o čemu je Sergej Lavrov govorio u svom obraćanju: "Pod pritiskom Sjedinjenih Država, logika OSCE-a se zamjenjuje agresivnu ideologiju NATO-a" - istakla je Zaharova.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova Rusije uputilo je zahtjev za dozvolu preleta nekoliko zemalja kako bi Lavrov stigao do Skoplja. Međutim, između ostalog, Lavrov nije prošao kroz bugarski zračni prostor jer je u avionu bila prisutna glasnogovornica ruskog ministarstva, Marija Zaharova, koja se nalazi na listi sankcija EU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.