UHAPŠEN JE

Spriječen pokušaj ubistva predsjedničkog kandidata u Americi

Tajler Anderson iz Dovera u Nju Hempširu optužen je za prijetnje da će povrijediti drugu osobu

Ramasvami je bio domaćin kampanje. DOJ

Z. K.

11.12.2023

Čovjek iz Nju Hempšira koji je slao tekstualne poruke u kojima je prijetio republikanskom predsjedničkom kandidatu Viveku Ramasvamiju (Ramaswamy) i učesnicima kampanje uhapšen je u ponedjeljak, saopćilo je Ministarstvo pravde SAD.

Dobio poruku

Tajler Anderson (Tyler, 30) iz Dovera u Nju Hempširu optužen je za prijetnje da će povrijediti drugu osobu.

Prema dokumentima o optužbi, Anderson je primio tekstualnu poruku od žrtvine kampanje koja ga obavještava o političkom događaju u Portsmutu, Nju Hempšir. Anderson je odgovorio na tekstualnu poruku 8. decembra, navodeći: "Sjajno, još jedna prilika da mu raznesem mozak!" i "Ubit ću sve koji prisustvuju, a onda ću da j**** njihove leševe."

- Zahvalni smo službama za sprovođenje zakona na brzini i profesionalizmu u rješavanju ovog pitanja i molimo se za bezbjednost svih Amerikanaca - rekla je Triša Meklaflin, portparol Ramasvamijeve kampanje.

Pet godina zatvora

Ramasvami je bio domaćin kampanje u ponedjeljak ujutro u restoranu "Roundabout Diner", u Portsmutu. Andersonu prijeti kazna od pet godina zatvora, do tri godine nadgledanog puštanja na slobodu i novčane kazne do 250.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.